Arbejdsområder i Billund Lufthavn

I Billund Lufthavn har vi fem overordnede områder. Fælles for alle områder og afdelinger er, at ingen kan stå alene. Det kræver et stærkt samarbejde at drive en lufthavn. Alle er vigtige, og alle er afhængige af hinanden. Herunder kan du læse om hvert område, og hvilke typiske stillinger der findes i netop hvert område.

Airport Operations

I Airport Operations sørger vi for, at alle lufthavnens faciliteter og alt rullende materiel fungerer. Både det der kan ses med det blotte øje, og alt det der foregår bag kulissen i en lufthavn. Det kan eksempelvis være at sikre, at landingshjælpssystemet fungerer, så flyene kan lande uanset vejr og sigtbarhed, at landingsbanen er ryddet, når det har sneet, at der er lys på landingsbanen, at græsset er holdt, så vi ikke tiltrækker fugle og undgår bird strike, at alt lige fra check-in automater, røntgenmaskiner, bagagesystemer og kaffemaskiner virker. Vi er ansvarlige for sikkerhedskontrollen af passagerer, bagage, personale, gods og køretøjer. Derudover sikrer vi brandberedskabet på lufthavnen, disponerer standpladser til fly og dirigerer fly. 

Områdets afdelinger: Security, Mark & Miljø, Materiel, Drift & Vedligehold, Airport Operations Control Center, Projekt. 

Typiske stillinger i området: Securitymedarbejder, Markmedarbejder, Mekaniker, Smed, Elektriker, VVS, Tømrer, Tekniker, Brandmand, Indsatssleder, Marshaller

Cargo Center

Billund Lufthavn skaber let adgang til verden for gods. I Cargo Center Billund håndterer vi både import og eksport til og fra hele verden. Vores vigtigste opgave er at tilbyde en fleksibel og effektiv håndtering af luftfragt. Tiden i luften er en vigtig faktor inden for luftfragt, men tiden på jorden er lige så afgørende. Derfor arbejder vi med de korteste deadlines i branchen, og vi arbejder 24/7. 

Områdets afdelinger: Document handling, Terminal/Rampe og Outsourcing. 

Typiske stillinger i området: Cargoassistent, Fragtportør, Outsourcing assistent

Ground Handling Billund Airport

I Ground Handling Billund Airport er vores vigtigste opgave at få flyene sikkert af sted til tiden med tilfredse kunder og gæster. Vi er motoren, der sikrer, at de kritiske tandhjul kører. Vi er nogle af de første, vores kunder og gæster møder i lufthavnen, og de sidste de siger farvel til, når de tager af sted. Vi tager imod deres kufferter, får flyet læsset og klargjort samt skubber det ud til afgang. Samtidig sørger vi også for, at der er rent og ryddeligt i terminalen, og i flyet, hvis der er indgået aftale om det med flyselskabet.

Områdets afdelinger: Passenger Handling, Ramp Handling, Cleaning, Ground Handling Support

Typiske stillinger i området: Gatekoordinator, Portør, Loadmaster, Vagthavende operation/central load controller, Frontline Assistant, Ankomstassistent, Guidelandevagt, Rengøringsassistent, Supervisor, Duty Manager.

Sales

I Sales driver vi lufthavnens butikker, restauranter, lounge og parkeringsanlæg. Vi driver også lufthavnens produktionskøkken og personalekantine, og afdelingerne indkøb og lager sikrer rette sortiment på hylderne. Derudover er vi ansvarlige for vores website og webshop. Vores vigtigste opgave er at skabe gode oplevelser for vores gæster, når de handler i vores butikker og spiser i vores restauranter. De gode oplevelser skabes gennem vores produkter og udvalg, og i endnu højere grad gennem vores medarbejdere, der leverer mere end god service.

Områdets afdelinger: Shopping, Food & Beverage, Other Commercial Activity, Supply Chain.

Typiske stillinger i området: Salgsassistent, Kassemedarbejder, Caféassistent, Lager- og distributionsassistent, Cross Channel Coordinator. 

Stabsfunktioner

Stabsfunktionerne i Billund Lufthavn er bl.a. med til at sikre:

  • at vi har et overblik over lufthavnens økonomi, så vi fortsat har en sund og god økonomi i vækst
  • at IT-systemer og udstyr fungerer, og supporterer forretningens behov og IT sikkerheden
  • at der tiltrækkes nye flyselskaber, og de eksisterende ruter udvikles
  • at rejseoplevelsen fra Billund Lufthavn er den absolut bedste
  • at medarbejderne har de rette kompetencer til at udføre deres arbejde, og de rette kompetencer er til stede på rette tid
  • at løn udbetales til tiden
  • at vi anerkender den globale miljø- og klimadagsorden, og at vi har et medansvar for at sikre en bæredygtig fremtid for samfundet

Områdets afdelinger: Økonomi, IT, Marketing, Passenger Experience, HR, Løn, Arbejdsmiljø, Bæredygtig Udvikling.

Typiske stillinger i området: Økonomiassistent, IT tekniker, IT supporter, PR Manager, Tourism & Trade Manager, B2B Branding Manager, Community Manager, Vært, HR-konsulent, HR-assistent, Løn-konsulent, Vagtplanlægger. 

Billund Lufthavn A/S
Passagerterminalen 10
7190 Billund
Tlf. +45 76 50 50 50